Beslenme

Matcha İle Yemek Yapmanın Lezzetli Yolları

Matcha, toz haline getirilmiş yüksek kaliteli bir yeşil çay öğütülmüş halidir. Geleneksel olarak demlenmek yerine sıcak su ile köpüklü bir içecek haline getirilir. Matcha çayı hazırlama, sunma ve yudumlama eylemi, geleneksel Japon çay seremonisinin merkezinde yer alır. Matcha’nın kökeni törensel olsa da, matcha geleneğin ötesine geçmiştir ve dondurmadan salata sosuna kadar her şeyde kolayca kullanılan süper bir bileşendir. İşte Matcha ile pişirmenin birkaç harika yolu;

Kahvaltı Tahıllarını Artırın

Bir dahaki sefere yulaf ezmesi yapıp daha da güçlendirmek istediğinizde, bir çay kaşığı matcha çayı karıştırın. Biraz antioksidan ve küçük bir miktar kafein katarken topraklama tadı verir. Matcha vanilyalı yulaf tarifi, zengin, kremsi, rüya gibi yeşil bir seçenektir. Ayrıca kendi kombinasyonunuzla da oynayabilirsiniz.

Aynı numarayı lezzetli bir yemek yapmak için de deneyebilirsiniz. Pirinç veya kinoa için pişirme suyunu tatlandırmak için matcha kullanın. 1 bardak suya 1 çay kaşığı matcha çayı ekleyin, ardından tahıllarınızı pişirmek için suyu kullanın. En çok sevdiğiniz tuzlu malzemelerle tadını çıkarın.

matcha nasıl kullanılır

Salatalarınıza Kullanın

Matcha’nın sağlığa faydaları çok büyüktür – sürekli enerji artışı için yeşil şeyleri yudumlayın, bir sürü antioksidan, bir sakin-uyanıklık, bir metabolizma artışı ve titremeyen bir kafein- sarsıntı. Lezzet, özellikle bir salataya döküldüğünde, sos olarak kullanıldığında veya bir tahıl kasesine gezdirildiğinde oldukça muhteşemdir. Bu kremsi, otsu, ekşi, topraksı pansuman ultra yeşildir ve sonuçta lezzetlidir.

Birlikte Pişirin

Unlu mamullerinizi yeşillendirmek için ihtiyacınız olan tek şey bir çorba kaşığı matcha. Krep hamuru, kekler, çörekler, kekler veya ince bir yeşillik, dünyevi bir lezzet ve sağlıklı bir destek aradığınız herhangi bir yere karıştırın.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı