Ev yapımı sağlıklı puding tarifi
Ev yapımı çilekli puding pişirme gerektirmeyen ve yalnızca 10 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir tarif. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu paylaştı
Malzemeler
1 kg taze yoğurt (mümkünse ev yapımı)
100 gram krema
300 gram olgun çilek
2 çorba kaşığı toz şeker (veya toz şeker formunda Stevia)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Porsiyon başına 15 gram krema, 15-20 gram şeker bulunan bu tarifte toplam kalori çilek ve yoğurt dahil yalnızca 180-200 kalori civarında…
Yoğurdu bir tel süzgeç veya tülbent kullanarak 1 saat kadar süzdürün.
Süzülen yoğurdu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
Çileklerin yarısını robotta biraz pütürlü kalacak şekilde çekin ve yoğurda katın.
Bu arada kremayı 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilavesiyle el mikseri kullanarak köpük haline getirin.
Köpüğü parti parti yoğurda ilave ederek karıştırın (ama fazla karıştırarak köpükleri yok etmeyin).
Tatlınız hazır. Tatlıyı ufak kaselere veya dondurma bardaklarına doldurun. Üzerilerine çileklerin geri kalanını doğrayıp süsleyin.
Buzdolabında 1-2 saat soğutun, sonra aifyetle yiyin.